Závody v běhu na lyžích se blíží

SKI POLEVSKO: Závody v běhu na lyžích se blíží
Zima se pomalu hlásí o slovo a termíny běžeckých závodů na Polevsku se nezadržitelně blíží. Běžecké okruhy v okolí Polevska na Novoborsku v Lužických horách jsou připravené. První nadšenci na běžkách již o tomto víkendu vyrazili do stopy v okolí Polevska. Na strojovou úpravu tratí to ale zatím bohužel není. Čekáme na pořádnou nadílku sněhu, aby naše skútry mohli vyrazit na první úpravu stop.

Závody v běhu na lyžích, jejichž pořadatelem je oddíl běžeckého lyžování SKI Polevsko, mají dlouholetou historii a neodmyslitelně patří k Lužickým horám do okolí Polevska. Neváhejte přijet s celou rodinou a změřit si síly s dalšími běžkaři, které tvoří z velké části právě amatérští závodníci z okolí. Připravili jsme pro vás čtyři tradiční závody: Silvestrovský běh, Zlatou lyži Lužických hor, Lužickou třicítku a Polevské štafety.
31.12.2009 Silvestrovský běh
Prvním závodem v běhu na lyžích je Silvestrovský běh. Závod je tradiční tečkou konce roku s tou pravou silvestrovskou atmosférou a zároveň prvním závodem v nadcházející zimní sezóně. Silvestrovské oslavy můžete začít sportem na Polevsku a protáhnout svoje tělo. Závod se uskuteční za každého počasí, se sněhem i bez něho. Při dostatečném množství sněhu se závod jede na lyžích, při malé či žádné sněhové pokrývce se běží po svých. Muži 8 km, ženy 4 km, součástí je dětský závod. Více na www.silvestrovskybeh.bikebase.cz.
16.1. 2010 Zlatá lyže Lužických hor
Chcete se stát legendou Zlaté lyže Lužických hor? Pokud ano, nenechte si ujít v pořadí druhý závod polevského seriálu. Vítěz je každoročně vyryt na symbolickou starodávnou zlatou lyži - klenot našeho oddílu. ...za pokus to rozhodně stojí. Muži 15 km, ženy 10 km, součástí je dětský závod. Více na www.zlatalyze.bikebase.cz
30.1. 2010 Lužická třicítka
Lužická třícítka je nejtěžší závod na běžkách v celých Lužických horách. Velké převýšení, rychlé a dlouhé sjezdy a výběhy. Závod, který prověří formu každého běžkaře nejen vytrvalostí a sílou, ale i technikou a psychickou odolností. Jdi do toho, absolvuj "třicítku" a ukaž co je v Tobě! Muži 30 km, ženy, dorost a příchozí 10 km. Novinkou je kategorie „Příchozí – open 10 km“ určená pro závodníky, kteří si netroufnou na třicítku. Více na www.luzickatricitka.bikebase.cz
13.2. 2010 Polevské štafety
Poslední závod z polevského seriálu, kde nezáleží jen na jednotlivci, ale na připravenosti celého týmu. Závodí zde tříčlenná družstva. Při polevských závodech jde vždy o srandu a radost z lyžování a o tomto závodě to platí dvojnásob. Přijeď i Ty se svým týmem na Polevsko... Mužské a smíšené štafety 3x5 km, ženské štafety 3x3 km. Více na www.polevskestafety.bikebase.cz.

Informace k závodům
Prezentace : Obecní úřad Polevsko, Polevsko 152, 1. patro, od 8,00 – 9,30 hodin (mapa ZDE)
Start: od 10 hod., Místo startu: Jedličná – Tannenberg (výchozí místo do běžeclých stop mezi Polevskem a Kytlicí)
Kategorie: ženy, muži 19-39, 40-49, 50-59, 60-100 let, dorostenci, dětské kategorie. Závody dětských kategorií jsou součástí pouze Silvestrovského běhu a Zlaté lyže. U dětí je nutný doprovod rodičů nebo trenéra!
Tratě: strojově upravené okruhy nad Polevskem, pokud to dovolí sněhové podmínky. Převážně po úzkých lesních cestách, místy po loukách s členitým terénem, nadmořská výška 500 - 626 m. Technika: klasická
Vzhledem k měnícím se sněhovým podmínkám nejsou vyloučeny změny v termínech. Aktuální termíny a podrobné propozice najdete vždy s předstihem na internetových stránkách. Další informace o závodech, běžeckých tratích, sněhovém zpravodajství a činnosti polevských lyžařů ze SKI Polevsko se dozvíte na oddílových stránkách www.skipolevsko.estranky.cz.
V příloze najdete plakát. Pokud máte možnost, prosíme o vylepení plakátu na viditelném místě nebo zveřejnění termínů na vašich webových stránkách. Děkujeme.
Úspěšný start do nové zimní sezóny, sportem nabité svátky a mnoho příjemných nejen sněhových zážitků v nadcházejícím roce vám přejí členové oddílu běžeckého lyžování SKI Polevsko.
Jan Šmíd

SKI POLEVSKO, oddíl běhu na lyžích
Polevsko 152, 471 16 POLEVSKO
email: ski.polevsko@email.cz,
web: www.skipolevsko.estranky.cz, www.kytlickyminitriatlon.bikebase.cz,
Tel.: 604 375 303, 604 676 359, 487 725 744
IČ: 62237292
Č.účtu:43-1708990227/0100

SKI Polevsko je členem Svazu lyžařů ČR (SLČR), Sportovní unie Českolipska a Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV).

SKI Polevsko děkuje za podporu: Městu Nový Bor, Obci Polevsko, Obci Kytlice, obcím sdruženým ve Svazku obcí Novoborska, Libereckému kraji.

Dále nás podpořily firmy: Silnice a mosty Česká Lípa, Sedita - I.D.C. Praha, DRIS Nový Bor, PERI Jesenice u Prahy, Unilever - Algida Praha, PRECIOSA - LUSTRY a.s., NIKE, Aktivit Nový Bor, Zahradnictví Doubek Nový Bor, Hostinec a penzion Na Křižovatce Polevsko, Pension Helene Kytlice, 3 L studio Česká Lípa.

Mediální partneři: Českolipský deník, Děčínský deník, www.bikebase.cz, www.i-noviny.cz, www.i-lipa.cz, www.kudyznudy.cz

Stáhnout PDF