Z Nového Boru na tajemný noční výstup na Klíč

Je tu opět další ročník Nočního výstupu na Klíč. Že jste na Klíči v noci ještě nebyli? Nebo byli a chtěli byste znova? Pak neváhejte a zúčastněte se čtvrtého ročníku této sportovně – kulturně – společenské akce. Výstup se koná v sobotu 25. července 2009 v Novém Boru.

Sraz účastníků je od 21,30 hodin na novoborském hřišti v Arnultovicích (křižovatka ulic Žižkova a U Vodárny). V deset hodin večer se účastníci vydají po turistické značce k  760 m vysokému znělcovému vrcholu. Před hlavním výstupem pod sedlem u kamzičí studánky budou čekat lesní žínky, aby svými lektvary a dobrotami posilnili znavené poutníky. Během celé cesty až na Klíč bude účastníky doprovázet a ochraňovat páter a lesní mužík. Před půlnocí by měli být všichni na vrcholu Klíče, kde dostane každý účastník pamětní list. Speciální prémii dostane nejmladší a nejstarší účastník a poutník, který přijede z nejvzdálenějšího místa od Klíče. Odměnou pro všechny poutníky bude neopakovatelný výhled z vrcholu Klíče na rozsvícená města a noční krajinu pod ním. Pestrý program zakončí překvapení. Pro letošní ročník chystáme zároveň několik novinek. Kolem jedné hodiny nad ránem se předpokládá návrat zpět do Nového Boru.
Pořadatelem je Iva Šmídová s rodinou a SKI Polevsko. Akci finančně podpořilo Město Nový Bor v rámci svého grantu na podporu sportovní činnosti. Všichni účastníci by měli pamatovat, že výstup je na vlastní nebezpečí. Každý účastník musí mít s sebou čelovku nebo baterku, bez které se nebude moci zúčastnit. Děti mladší 15 let se mohou účastnit jen v doprovodu svých rodičů. Poutníci by také neměli zapomenout na vhodnou obuv, oblečení pro případ změny počasí během cesty a dostatek sil vyjít nahoru na kopec a zpět dolu. Výstup zvládne i menší dítě, nepodceňte ale vlastní síly a doporučené vybavení. V místě startu u arnultovického hřiště je možné zaparkovat auto. V případě nepříznivého počasí, větru a deště se akce přesouvá na náhradní termín, který bude zveřejněn na internetových stránkách www.nocnivystupnaklic.estranky.cz, kde zájemci najdou podrobné informace o akci, fotky z minulých ročníků a doporučení na co nezapomenout. Přihlásit na akci se můžete do pátku 24.7. na emailu directx@seznam.cz nebo na tel. 732 183 373, kde vám budou zodpovězeny Vaše případné dotazy. Další akcí polevských běžkařů bude 8. srpna Kytlický minitriatlon.
Přijměte pozvání na kulturně - sportovně - společenskou akci a pojďte s námi stoupat noční krajinou Lužických hor na Klíč až téměř ke hvězdám…

Jan Šmíd, SKI Polevsko

Stáhnout PDF