Všudybud 2009

Dne 13.6. 2009 proběhne pátý ročník českolipského open-air festivalu VŠUDYBUD. Na třech venkovních scénach vystoupí Lenka Dusilová, The Roads, Obří broskev, duo DVA, Eman E.T., hosté z Německa The Michelles a dalši. Novinkou oproti předchozím ročníkům budou mimo jiné DJ´s, VJ´s, klubová a divadelní scéna.

Letošní ročník festivalu Všudybud nabízí opět pestrou směsici žanrů a stylů od folku přes indie, punk až po elektro breakbeat a drum and bass.

Hlavní hvězdou bude Lenka Dusilová, která zde vystoupí sólově. Její vystoupení v amfiteátru klášterních zahrad slibuje skvělou atmosféru, které je kolikrát na obřích scénach velkých festivalu nemožné dosáhnout. I proto zde vystoupí i alternativní duo DVA, které máte možnost slyšet povětšinou v klubech. Jejich poslední album Fonók bylo kritiky přijato více jak kladně.

Na hlavní scéně se ovšem nebude hrát jen „potichu“, o to se postarají také kapely Obří broskev a hosté z Německa The Michelles. Pro kapelu Obří broskev to bude velký „comeback“ na místo činu, neb právě na tomto místě se započala jejich úspěšná dráha.
Kapela The Michelles, to je žolík v rukávu organizátorů. Tahle mezinárodní partička působící v Berlíně slibuje autentický zvuk indie americany v jeho nejryzejší podobě. Ostatně tuto kapelu doporučila potvrzená exulantská partička The Roads, kteří vydali tento rok své debutové CD. Už první skladba na poslech naznačuje, že se vám bude chtít tančit v rytmu britrocku ovlivněného vlivy Beatles, Oasis a dalších.

Tančit budete určitě i na kapelu s originálním názvem CÉMURŠÁMUR, jejichž početná dechová sekce leccos napovída o stylu jejich hudby.

Festival Všudybud nezapomíná ani na své undergroundové kořeny, a proto se můžete těšit na vystoupení kapely EMAN E.T., sólový projekt bubeníka Plastic People of The Universe.
Rovněž místní Papír sklo plasty se určitě nebudou chtít zahanbit a předvedou svúj svárovský rock doplněný pověstnou podiovou show.

Punk budou dravě reprezentovat domácí – Pupíček a Ropucha. Pupíček, to je stálice Všudybudu a organizátoři věrí, že jejich vystoupení bude opět tím správným katalyzátorem na zahřátí publika. Jestli se vám bude zdát tato kapela málo punková, tak vás určitě nezklame čistě punkové trio v klasickém složení bicí, kytara a basa, Ropucha.

Všudybud potěší i příznivce tvrdší muziky. Bandička Unaffected Evolution je na strmém vzestupu popularity a spolu s výrazným hlasovým projevem frontmana této formace to bude pekelná jízda.

Pop-rock to je proklínané slovní spojení, ale ve spojení s názvy kapel ŽITO a CzechOut se budete spíše proklínat, že jste jejich vystoupení zmeškali. Žito si odbude festivalovou premiéru a kapela CzechOut? Ti mají také čerstvé CD a určitě nezklamou v nasazení a energii svého vystoupení. To se dá ostatně říci i o muzikantských profesorech Lingers.

Nebyl by to Všudybud, kdyby nepozval i nové naděje regionální scény zasněné VyJakoMy.
Taktéž alternativní a folkové kapely najdou své zastoupení v podobě novoborských Zhasni, domácího joyfull rocku NVHÚ Mára a Křoví, elektronické Nauzea Orchestra a performera Landise. Nebude chybět ani hip hop v podobě CL crew Standart postup.

Novinkou letošního ročníku je klubová scéna, kde zaúřaduje DJ Miss B s elektro breakbeatem a DJ Bubeak s drum and bassem.

A kdo bude mít hudby dost, může si odpočinout u divadelní scény, kde vystoupí formace MDŽ a jedno překvapení.

Za 90 Kč v předprodeji je to pořádná porce hudby pro široké spektrum posluchačů.V případě extrémní nepřízně počasí je dokonce připravena mokrá varianta v nedalekém sále kulturního domu.

WWW stránky festivalu: http://www.vsudybud.klubprogres.cz
 

Stáhnout PDF