Rock For Curch(ill) Open Air 2009

28-29. 8. 2009 Vroutek u Podbořan
Asian Dub Foundation (uk), Irie Revoltés (de), Macka B (uk), Sunshine, Tata Bojs, Wohnout, Support Lesbiens, United Flavour, Skyline, Polemic, Navigators, Gaia Messiah, Visací zámek, Krucipüsk, U-Prag… www.rfch.cz

10. Rock4Church(ill) s Asian Dub Foundation už příští týden!

Festival Rock For Church(ill) slaví desáté narozeniny, ale jeho letošní program rozhodně stojí za pozornost nejen pro rockery. Tato akce má vedle jedinečné atmosféry i progresivní dramaturgii, a tak představuje hodně zajímavá jména i z oblasti reggae a ska, breakbeatu, funku, soulu
a dalších tanečních stylů. Posuďte sami!

Letos přiletí poblahopřát i několik velmi vzácných hostů ze zahraničí. Bez pochyb tím největším jménem je britská parta Asian Dub Foundation, která velmi osobitě a futuristicky propojuje breakbeat, raggajungle, dub a indickou bhangru. Okoštujte ještě před festivalem jejich nové album Punkara a pochopíte, proč stále patří mezi nejprogresivnějších britské taneční projekty! Pro milovníky zlámaných beatů dodáváme, že headliner druhé scény je finský drum´n´bassový producent a DJ Muffler, který v současné době žije střídavě v Londýně a Tallinu a patří aktuálně k nejzajímavějším evropským autorům této scény. Pro více informací o DJs ve Vroutku navštivte festivalové stránky www.rfch.cz.

Zpátky ale na hlavní pódium, kde v pátek odstartuje program už těsně před 14h. První den festivalu bude více do rocku, čekají vás našláplé koncerty Sunshine, Wohnout, Visací Zámek, Krucipüsk, Kurtizány z 25. Avenue nebo U-Prag, kteří vystoupí místo zraněných Tata Bojs. Vedle nich se ale představí i slovenští Polemic, kteří patří k tomu nejlepšímu ska ze střední Evropy. A také nesmíme zapomenout na i u nás hodně populární francouzsko-německé revolucionáře z Irie Revoltés, kteří si letos vybrali pro své jediné open air vystoupení v Čechách vybrali právě Rock 4 Churchill!

V sobotu startujte hlavní scéna už těsně po poledni s M.Y. Music, kteří patří mezi hodně zajímavé objevy plzeňské scény a jejich „dirty phunk“ vás zaručeně probudí i po dlouhé páteční noci! Následovat budou Fast Food Orchestra, kteří zahrají nejen pro všechny ska gurmány, ale určitě si přivezou hafo temperamentu z jejich nejnovější desky Urban Menu. Neopomeňme následující kapely Matahari, Kamila Střihavku & Leaderes a Navigators, kteří obohatili sestavu o další pozoruhodný hlas u mikrofonu. Se začínajícím večerem to pak už půjde ráz na ráz, takže jestli si chtěli oddychnout od muziky, doporučujeme se vyřádit v místním paintball area nejpozději v sobotu odpoledne. K večeru už pak nebude moc času, protože pódium ovládnou nejprve Gaia Messiah, po nich stále populárnější United Flavour a domácí jistota v podobě Support Lesbiens. Před 22h pak vystoupí karibský dárek k narozeninám Rock4Church(ill). Britský zpěvák jamajského původu Macka B patří se svou kapelou Roots Ragga Band ke klasikům žánru a do Čech přiletí představit své skvělé nové album More Knowledge. I když možná reggae není právě tvá krevní skupina, věř, že tento takřka padesátiletý rastaman tě dostane… Vzápětí po něm večer vyvrcholí s již výše zmíněnými Asian Dub Foundation a jako třešinka na dortu poté ještě zahrají jejich domácí následovníci – pražská kapela Skyline. Mimochodem už jste slyšeli jejich novou desku Escapism?

Podtženo a sečteno, to vše proběhne poslední srpnový víkend v krásném areálu myslivny ve Vroutku u Podbořan. Festival navíc nabízí svým fanouškům v rámci oslav desátých narozenin až neuvěřitelně nízké vstupné - 400Kč za dvoudenní festival, parkování a stanování je hned vedle areálu zdarma. Lístky seženete v sítích TicketPortal a na všech terminálech Sazka. Pokud chcete ušetřit na poplatích, kupujte lístky v regionálních předprodejích nebo na pokladně Lucerna Music baru.

Každopádně ať už máte rádi ostřejší rock nebo parádní reggae, oslavy 10. Ročníku festivalu Rock For Churchill bychom si neměli nechat ujít. Máme tušení, že to ve Vroutku bude stát za to!

 

Stáhnout PDF