Reggae Ethnic Session meets RealBeat

Reggae Ethnic Session meets RealBeat, 26.-28.6. 2009 Žizníkov u České Lípy, www.reggaefestival.cz

Buju Banton, Derrick Morgan & Yard Vibes Crew (Jamaica), Dzadzeloi Cultural Troop (Ghana), United Flavour, Dubble Standard (at), Santy y su Marabu (Cuba), Hypnotix, Švihadlo, Sto zvířat, Fast Food Orchestra, Prague Ska Conspiracy, Mr. Cocoman & Solid Vibes, Feher Fekete Kerek, Yellow Sisters & Magic band, Navigators, Tribetown, Dub-O-Net, Bug&Dub, Afrodisiak, Urragan Andrew a mnoho dalších

V Žizníkově u České Lípy letos proběhne již 10. ročník festivalu Reggae Ethnic Session, který se do druhé dekády spojil s festivalem RealBeat, jehož první dva ročníky obohatily jamajské hvězdy jako jsou Michael Rose z Black Uhuru, Anthony B nebo Ward21. Spojení obou letních akcí v jednu dalo možnost letos připravit opravdu bohatý program s velkou mezinárodní podporou. Pořadatelé potvrdili za headlinera jednu z největších postav moderního reggae a dancehallu, autora desítek hitů a take nezkrotného interpreta jménem Buju Banton!

Vedle něj se naopak v kontrastu představí okouzlující zpívající dědeček Derrick Morgan, který je jedním z matadorů rock steady a ska, který přiletí s afro-karibskou kapelou Yard Vibes Crew. Přímo ze západo-africké Ghany dorazí na vystoupení a zároveň taneční workshop hned 15 členů tradičního projektu Dzadzeloi Cultural Troop, kteří předvedou představení, v kterém se propojuje rytmus, tanec, divadlo i akrobacie. Z Rakouska přijedou hudební futuristi Dubble Standart, s kterými letos vydal album sám legendární Lee Scratch Perry. Za domácí se můžete těšit na celou špičku příbuzných žánru – od multikulturních United Flavour nebo Feher Fekete Kerek přes skáčkové Fast Food Orchestra a Prague Ska Conspiracy až ke kapelám, které v Žizníkově prostě nemůžou chybět. Máme tím na mysli např. boleslavské Švihadlo, jejich elektronický projekt Dub-O-Net s novým albem, nebo tribal-dance kapela Hypnotix, která mimochodem letos slaví už 20 let od svého vzniku. To vše a mnohem více najdete poslední červnový víkend na hlavním pódiu v Žizníkově. A k tomu ještě takřka non-stop proud muziky na dalších dvou scénách, kterými bude Dancehall a Dub Station. Letos poprvé nejen tři dny a i celé tři noci!

Pražský warm up bude už 28. Dubna v Lucerna baru!

Poslední možnost pořídit lístky za 350 Kč máte do čtvrtku 30. Dubna 2009. Nakupovat můžete přímo přes festivalové stránky www.realbeat.cz nebo www.ticketstream.cz. Nejvýhodnější lístky bez dalších poplatků prodejce můžete pořídit na pražském warm-upu 28.4. v pražském Lucerna Music baru, kde proběhne showcase hned sedmi domácích reggae zpěváků a taneční performance spojená s workshopem v rytmech reggae dancehallu. Na akci vystoupí mj. Susha, Dr. Kary, Mr. Cocoman, Missy M, Major Pirate, Asheema, Admirál Kolíbal nebo Mr. Roll. U gramofononu se představí Damalistik, Babylonrocker a Herby Boy. Taneční show a workshop obstarají X-Posse Crew. Vstup na warm up je zdarma!


 

Stáhnout PDF