Prolog festivalu Lípa Musica - již dnes 14.8.

Charismatická, doposud nikým ve svém složitě pojmenovatelném hudebním žánru nepřekonaná, Iva Bittová, dokázala svými naprosto originálními výrazovými prostředky nalezenými jak v hlase, tak v tónech nástrojů, které ji doprovázejí, vytvořit svůj vlastní styl a tím i pevně danou, lety potvrzenou originalitu.

V dnešní době, kdy je pro umělce nejtěžší „být někým jiným“ a vytvořit především „to, co tu ještě nebylo“ drží právě Iva Bittová opravdový primát, a to poslední dobou nejen v Česku, ale je velmi úspěšná i v zahraničí.

Její koncerty jsou pro každé místo, kde se rozhodne předvést své, kdesi z hloubi duše, srdce a především hlasivek vyčarované trylkové variace, nad kterými vyvoleným přítomným nezbývá než v úctě žasnout, velkou uměleckou poctou.

Festival Lípa Musica zahajuje již tradičně své „putovní koncertování“ Libereckým krajem slavnostním letním prologem, který je nejen ochutnávkou festivalových hudebních „dobrot“, ale je především pozvánkou na umělecká díla, v letošním roce prezentovaná v rámci tohoto klání v době od 19.září do 17.října, na mnoha často velmi mystických a nádherných místech kraje.

Jedinečný a naprosto ojedinělý projekt Ivy Bittové, který se stal výše zmíněným slavnostním festivalovým prologem, je proto tou nejprestižnější pozvánkou k podzimnímu „hudebnímu stolování“.

Nenechte si proto ujít již tento pátek 14.8.2009 originální českolipské hudebního „čarování“ Ivy Bittové, jehož tóny od 20.00 hodin s jistotou v hlase, malebně i divoce rozezní nejen nádvoří Vodního hradu Lipý.
 

Stáhnout PDF