Pozvání na svatojánské slavnosti bylin 2009

Přijměte srdečné pozvání na Svatojánské slavnosti na Vlčí Hoře v areálu Nobilis Tilia ve dnech 19. 6. - 21. 6. 2009, které pořádádá občanské sdružení Nobilis Tilia. Staňte se na okamžik vědomou součástí přírodního koloběhu života. K nim patří i 4 významná období v roce. Letní a zimní slunovrat, jarní a podzimní rovnodennost. Připomenutím těchto dnů na Vlčí Hoře je období letního slunovratu svátek Svatého Jana.

Dění, které probíhá několik týdnů, bylo a je uctíváno v různých formách už od pradávna. Všechny léčivé bylinky sebrané v tento den mají obzvlášť silný účinek. Např. všem dobře známá sluneční bylinka třezalka tečkovaná je označována jako „krev Svatého Jana", a také se na jeho svátek sbírá. Příroda se všemi jejími zákonitostmi je úžasný dar. Nejenom tato skutečnost byla inspirací pro občanské sdružení Nobilis Tilia na Vlčí Hoře k pravidelnému pořádání slavností Svatého Jana - Svatojánských slavností.

Netradiční zahájení Svatojánských slavností proběhne v páteční podvečer 19. 6. 2009. Během všech tří dnů budou mít návštěvníci možnost blíže nahlédnout do staročeských řemesel, uměleckého zpracování přírodních materiálů včetně výrobků chráněných dílen. Budou připraveny přednášky pro laiky i odborníky na různá témata např: pěstování léčivých rostlin, aromaterapie, fytoterapie, astrologie, cestování, kosmetické ošetření výrobky z produkce Nobilis Tilia a v neposlední řadě přednáška o Národním parku České Švýcarsko - klenotu přírody. Zajištěn je i noční program s posezením u ohně, hudba, tanec, program pro děti a všechny hravé dospělé.

Naším přáním je, aby Svatojánské slavnosti, které pro vás připravujeme, byly příjemnou vzpomínkou a krásným prožitkem soužití s přírodou a uvědomováním si pravých hodnot života.

Těšíme se na setkání na Vlčí Hoře.
Za celý organizační tým Marjánka Krásnolipská a Hanka Štroblová.

Prosíme o laskavé potvrzení vaší účasti. Lektorům a účinkujícím zajišťuje pořadatel po předchozí domluvě ubytování a stravu.
Kontakty:
Hanka Štroblová - 728 974 010, hana.stroblova@seznam.cz
Marjánka Krásnolipská - 775 067 515, xosvaldo@centrum.cz

 

Stáhnout PDF