Posaune Voce Trio

Jiráskovo divadlo uvede v úterý 7. dubna v 19,30 hodin koncert skupiny Posaune Voce Trio. Tato skupina byla založena v Oxfordu v Anglii v roce 1994 a posluchačům nabízí jedinečnou a nejzajímavější kombinaci sopránu, klávesových nástrojů a dovednosti charismatického pozounisty Kena Shifrina.
Název „Posaune Voce“ pochází z německého slova pro „trombon“ a italského pro „hlas“. Tato instrumentace byla velmi populární během baroka na vídeňském dvoře stejně jako v Salzburgu a Praze, zvláště v církevní hudbě, kde Trio uvádí v nový život dlouho opomíjená původní díla mladého Wolfga Amadea Mozarta, Leopolda Mozarta, Michaela Haydna, Albrechtsbergera, Tůmy, Fuxe, Caldary a dalších.
Repertoár tria je rozmanitý se širokým záběrem od baroka po Broadway a plně využívá možnosti vycházející z kombinace medového lidského hlasu a pozounu. Trio pravidelně hostuje na obou stranách Atlantiku, včetně účasti na mezinárodním Smetanovo festivalu v Bratislavě a drážďanském Letním festivalu, prestižním Dvořákovo festivalu. Posaune Voce Trio rovněž vystupovalo na předních koncertních místech ve Vídni, Praze, Budapešti, Krakově a Washingtonu DC. Své programy protagonisté souboru předvádí ve vysoce zábavném stylu, vytvořením skutečné interakce s obecenstvem což se stalo charakteristickým znakem jejich programů.
Posaune Voce Trio vystoupí v České Lípě ve složení: Ken Shifrin, altový & tenorový pozoun / Claire Angela Hollocks, soprán / Robert Challinor, klavír & cembalo s hostem -trombonistou Pavlem Čermákem.

za KD Crystal Tereza Badinová

Stáhnout PDF