Péťa a vlk

V exotické mezinárodní koprodukci vznikl špičkový animovaný fim na motivy stejnojmenné skladby z roku 1936 od významného ruského skladatele Sergeje Prokofjeva.
Musím říct, že tento film se opravdu vydařil. Jednotlivé scénky dokonale navazují na Prokofjevovu skvělou hudbu, úroveň animace je velmi vysoká, a vůbec vizuálně je vše takřka dokonalé. Postavy žíjí opravdovým životem a nikoho ani nenapadne, že by mohlo jít o pouhé loutky. Rozverní zvířecí kamarádi se nebojí stejně jako statečný Péťa vlka nic, i když se chvilkami dočkáme až hororového nádechu, a leckomu by snad mohla i trochu naskočit husí kůže.

Malý chlapec se chce aspoň na chvilku vymanit z unylosti všedních dnů (kulisy jsou situovány do současného Čečenska) a potajmu utíká dědečkovi za plot do krásného lesa, kde může být chvilku sám sebou. Ovšem dědeček Péťu nedrží za plotem jen tak pro nic za nic, za plotem číhá nebezpečí. Bydlí tam totiž velký „zlý“ vlk, a tak, když mu jednou Péťa unikne jentaktak, rozhodne se vlku postavit...

Velká Británie/Polsko/Norsko/Mexiko, 2006, 30 min
Režie: Suzie Templeton

Anna-Marie Neduhová

Instrumentální skladba Péťa a vlk Sergeje Prokofjeva bude letos uvedena v rámci festivalu Lípa Musica 2. října v Jiráskově divadle v České Lípě v podání Komorního orchestru Berg a Miroslava Táborského.


 

 

Stáhnout PDF