Oslavy 130. let výročí Střední odborné škole Lužická

Přijďte s námi  oslavit 130. výročí naší školy, které s vámi oslavíme tuto sobotu. Máme pro Vás připravený bohatý doprovodný program, při kterém na nás čekají akce pro děti, jarmarkt, šermířská, hudební i taneční představení, módní přehlídka a mnoho jiných zábavných akcí. Každý si při této příležitosti může seznámit se zázemím školy. Absolventi přijďte si společně zavzpomínat zavzpomínat. či se pořádně rozhlédnout, jak to u nás chodí.

 

Barevný podzim na Střední odborné škole Lužická

Pohled z okna na šedivé kontury domů a zamlženou krajinu nás inspiruje především k posezení u rozpálených kamen, nebo alespoň u teplého ústředního topení s něčím lahodným a vonícím v buclatém hrnečku. Zahřívají i vzpomínky na doby spojené se slunečními paprsky. Takové nacházím na chodbách naší školy, kde si prohlížím fotografie z adaptačních kurzů letošních dvou prvních ročníků. Počasí se zlatavým nádechem babího léta nás již poněkolikáté přivedlo do žandovského kempu Slunce a vhodně doplňovalo komponovaný program „Pouť do neznámé země“. Naši noví žáci tak objevovali sami sebe, nové spolužáky, ale též krajinu, v níž dřímají osudy předků.
Z chodby zamířím do tříd. Ze stěn se smějí pestrobarevní dráčci, stoly a parapety zdobí zajímavě naaranžované květiny a plody podzimních zahrad, luk i lesů. V jedné třídě nezapomněli ani na svátek zesnulých a vytvořili vkusné vzpomínkové místo. Výzdoba tříd související s ročním obdobím je jednou z mnoha disciplín druhého ročníku soutěže „O putovní pohár“. Ten letos patří vítězi prvního ročníku EKO 4. V rámci zmiňované soutěže nyní žáci připravují druhý ročník výstavy fotografií. Název knihy Václava Cílka „Krajiny vnější a vnitřní“ jsme si vypůjčili jako její motto. Výstava bude instalována v prostorách školy 20. listopadu.
Než zaměníme zářivou podzimní výzdobu za melancholickou adventní, čeká nás velká oslava 130. výročí založení školy. Proběhne v rámci dne otevřených dveří v sobotu 28. listopadu. Učitelé i žáci si chtějí toto slavné datum opravdu užít, proto připravují pestrý program pro všechny věkové kategorie. Přijďte se tedy v listopadovém sychravém počasí zahřát pohledem na vnitřní krajiny našich žáků, projít si zážitkové trasy dvou studijních oborů školy, objevit překvapení zapečené v koláčích, pokochat se sbírkami kamenů, odhalit tajemství geoparku… Jste srdečně zváni!
 

Stáhnout PDF