Ondřej Pivec a jeho Organic Quartet

S potěšením všem jazzovým příznivcům a fanouškům, můžeme oznámit, že legendární Ondra Pivec se bude nacházet 4. dubna v České Lípě. Absolvuje zde jedinečný koncert se svou skupinou Organic Quartet.

Ondřej Pivec je mladý a perspektivní hráč, který na sebe již upozornil v sestavách Romana Pokorného, Yvonne Sanchez či Rene Trossman Bandu. Je zakladatelem nástrojově neobvyklého jazzového kvarteta, které hraje převážně vlastní tvorbu, inspirovanou nejen soudobými jazzovými umělci Stylově se tak v jeho podání prolíná jazz s blues a funky. Jeho hudba respektuje tradiční kořeny, je však plná moderních prvků. Band má zvukově poměrně netradiční složení: v jeho čele stojí teprve mladý jazzový varhaník, skladatel, aranžér a zpěvák Ondřej Pivec. Jeho „kvartet“ tvoří kytarista Libor Šmoldas, saxofonista Jakub Doležal a bubeník Tomáš Honzem. Jak je patrné, kapele chybí basa – tu však supluje svou hbitou levačkou na hammondových varhanách sám Pivec.

V roce 2005 kvarteto vyhrálo soutěž mladých jazzových talentů, pořádanou v rámci Philip International Jazzfestivalu. Debut s názvem Don't get Ideas! vyšel na jaře 2006 u britsko-české společnosti Cube-Metier.Varhaník Ondřej Pivec je jedním z nejvýraznějších talentů mladé jazzové generace. Se svou skupinou Organic Quartet sklízí jeden úspěch za druhým. V roce 2006 byl oceněn soškou anděla Akademií populární hudby v kategorii Jazz a Blues.Mimo to také působí na různých koncertech, např. s Joelem Frahmem, Billem Campbellem, Jamesem Zollarem, Paulem Bollenbackem, Karlem Růžičkou a Betty Lee .

Přesvědčit se o tom, že i jazz může být v podání mladé kapely mnohem více fascinující, můžete právě 4. dubna v KD Crystal v České Lípě.

Autor : Milan Doležal

 

Stáhnout PDF