Okruhy pro běžkaře - Polevsko

Vážení sportovní přátelé,
rádi bychom vás informovali o aktuální situaci na běžeckých okruzích na Polevsku na Novoborsku v Lužických horách. Novinkou je *OKRUH PRO BRUSLENÍ*. Dále jsou veškeré okruhy pro klasiku upraveny skútrem. Podmínky pro běžecké lyžování *klasicky i bruslením* jsou na Polevsku ideální!

 
*NOVINKA: OKRUH PRO BRUSLENÍ JE UPRAVENÝ ROLBOU* od kapličky na prácheňské silnici nahoru k vleku, kolem Polevského vrchu a podél lesa na pastvinách zpět k silnici, okruh 2-3 km, souběžné s běžeckou tratí na klasiku. Zaparkovat je možné u kapličky na prácheňské silnici, kde obec Polevsku odhrnula malé parkoviště. Běžkaři projevili zájem o úpravu okruhu pro bruslení, tak doufáme, že ho plně využijete! Díky sponzorským darům bylo možné zaplatit naftu do rolby.
 
Dnes v pátek večer *SKÚTREM UPRAVENY* všechny okruhy na Polevsku včetně Kočárovky, která je bohužel částečně zničená od terénních aut. Otevřeli si zamčenou závoru, takže se proti nim téměř nelze bránit. Snad by pomohlo je vyfotit – značku i řidiče a volat policii. Nová stopa tedy vede uprostřed mezi vyjetými kolejemi od aut. Za tímto zničeným úsekem vedou opět souběžně dvě stopy. Výchozím místem do stop pro klasické lyžování je Jedličná mezi Polevskem a Kytlicí.
 
Na pastvinách u vleku a v okolí Polevského vrchu se stopa rychle zafouká, v sobotu ráno před závodem Zlatá lyže Lužických hor skútr ještě obnoví a projede tento úsek.
 
Další stopa je upravená od benzínové pumpy v Okrouhlé směrem na Polevsko a na Prácheň. Tento úsek udržuje skútr obce Okrouhlá.
 
Aktuální sněhové zpravodajství od členů SKI Polevsko i od běžkařů samotných najdete na této adrese: http://www.skipolevsko.estranky.cz/stranka/snehove-podminky-na-polevsku.
 
Okruhy pro klasiku jsou financovány z velké části díky příspěvkům od Svazku obcí Novoborska.
 
Tratě na víkend jsou na Polevsku plně připravené na nápor běžkařů i závodníků. Nezávodící běžkaře prosíme o uvolnění stopy závodníkům v sobotu 16.1. mezi 10.-12. hodinou. Děkujeme. Využijte výborných podmínek pro běžecké lyžování. Hurá do stopy na Polevsko!
 
Zdroj: Ski Polevsko

Stáhnout PDF