Nový Bor zaplaví borci na horských kolech

V Novém Boru pokračuje další díl ze seriálu závodů horských kol pro veřejnost Haven Peklo severu 2009. MTB Maraton Bohemie startuje v sobotu 6. června. Oproti minulým ročníkům se centrum závodu přesune z náměstí na nedaleký cyklistický areál Bohemie. Na své si přijdou nejen závodníci, ale i diváci, které čeká zajímavá podívaná při startu a dojezdu borců na hoských kolech.

Trať závodu s celkovým převýšením přes 1000 m měří 55 km a vede pestrým terénem po lesních a polních cestách, částečně i po silnici. Z Nového Boru se závodníci vydají přes Havraní skály na Cvikov, okolo Ortelu na Svitavu, Lasvice a Svojkov, dále náročným stoupáním přes sedlo Slavíčku do Sloupu a pak již zpět na novoborský cyklistický areál do cíle. Oblíbená „občerstvovačka“ v Lasvicích bude i nyní čekat na vyčerpané závodníky. Místo je dobře přístupné i pro diváky, kteří tak mohou povzbudit nejenom svého favorita.


Pro ty, kteří se nestihli přihlásit předem je možné se zaregistrovat k závodu v místě startu od 8 do 10 hodin, předem přihlášení se k prezentaci mohou dostavit o půlhodinu později. Nepropásněte start MTB maratonu Bohemie, který je naplánován na jedenáctou hodinu. Na startovní čáře uvidíme nejen favority ve žlutých dresech, ale především odvážné amatérské závodníky a závodnice. Na své si přijdou také malí závodníci. Po startu hlavního závodu je pro ně v 11,15 připraven start vloženého závodu dětí. První tři závodníci v každé kategorii obdrží věcné ceny. Všichni cyklisti mohou bojovat o cenné body do MTB seriálu Haven Peklo severu 2009.
Jak upozorňují pořadatelé z TJ Bohemie Nový Bor, závod probíhá za plného silničního provozu a cyklistická přilba je povinná pro závodníky všech kategorií.
Více informací najdou zájemci na internetových stránkách www.maratonbohemie.bikebase.cz nebo www.pekloseveru.cz.
 

za organizátory : Jan Šmíd, TJ Bohemie Nový Bor
 

Stáhnout PDF