Muzejní noc

Letošní muzejní noc, v pořadí již šestá, proběhne v prostorách Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě v sobotu 6. června od 20.00 do 24.00 hodin. Od 18 hodiny můžete v ulicích České Lípy potkat jezdce na historickém velocipedu nebo také flašinetáře.
Noční atmosféru kláštera a prohlídku muzejních expozic umocní kulturní program, ukázky tradičních řemesel a bohaté občerstvení.
Pestrý kulturní program bude probíhat v celém areálu muzea včetně galerie, ambitu, Lorety a kaple. Kouzlo noci umocní doprovodná vystoupení hudebníku ze ZUŠ Česká Lípa, v Rajském dvoře skupina Subulcus zahraje rytířské písně a k poslechu i tanci bude po celý večer na zahradě muzea hrát hudba Václava Krále.
V zahradě vystoupí skupina Katastrofální předpověď počasí s programem „Kramářské písně“, dále tři silní muži předvedou návštěvníkům karate.
V Rajském dvoře vystoupí  Dům dětí a mládeže Libertin s disko-tanci a sličné dívky předvedou ukázky latinsko-amerických tanců.
Návštěvnící muzejní noci si mohou vyzkoušet práci s keramickou hlínou, batikování, drátování, zdobení perníčků, malování masek a celou řadu dalších dovedností.
V průjezdu muzea vám nabídneme cukrovou vatu, balónky a můžete si zde vyzkoušet svojí dovednost v hodu hadrákem nebo šipkou do terče.
O občerstvení se postarají na zahradě řeznictví Staněk, v Rajském dvoře kavárna pana Redlicha a svijanské pivo si dáte na zahradě v Pivnici u mnicha.
VI. Muzejní noc v České Lípě je pořádána za podpory Základní umělecké školy v České Lípě, Domu dětí a mládeže Libertin v České Lípě, Soukromého pivovaru Svijany, firmy PVO v Zákupech a mnoha uměleckých řemeslníků, kteří nezištně doprovázejí naše akce a ukazují návštěvníkům své umění.
V tento slavnostní večer je vstup do muzea symbolický 20,- a 10,- Kč.

autor článku : Zuzana Špatzová

Stáhnout PDF