KINO CRYSTAL DIGITALIZUJE

AVATAR JIŽ VE 3D
V těchto dnech byla zahájena digitalizace českolipského kina Crystal do formátu DCI, který je vyžadován největšími hollywoodskými studii pro zajištění nejvyšší kvality promítání filmů z digitálních kopií.

Součástí rekonstrukce bude i instalace zařízení Dolby pro digitální projekci třírozměrného obrazu 3D, satelitní systém pro příjem signálu v HD rozlišení, titulkovací zařízení a scaler pro připojení alternativních zdrojů signálu jako je blue-ray, DVD či počítač. Vedle tolik žádaných 3D filmových titulů se budou moci českolipští diváci v tomto roce těšit i na přímé přenosy z Metropolitní opery v New Yorku nebo záznamy hudebních koncertů. Dalším přínosem digitalizace je možnost uvedení nových filmů v den premiéry. Digitální kopie postupně nahradí klasický filmový pás, jsou mnohonásobně levnější, neztrácejí počtem projekcí kvalitu záznamu, dají se plošně nasazovat ve všech kinech najednou a zjednodušují komplikovanou přepravu filmů mezi kiny. Náklady na digitalizaci kina Crystal budou zčásti hrazeny z grantu, který město získalo z Fondu na podporu a rozvoj kinematografie MK ČR, zbytek bude dofinancován z rozpočtu města. Díky vstřícnému postoji vedení města budou tak českolipští diváci moci shlédnout tolik očekávaný film Jamese Camerona AVATAR již ve formátu DCI 3D.

Antonín Nevole
kino Crystal

http://www.kinocrystal.cz/

Již od 7.1. uvádíme film AVATAR 3D v digitální kvalitě DCI a ve formátu 3D !!!
Od čtvrtka 7.1 do středy 13.1. - vždy v 17.00 a 20.00 (pondělí 11.1. - pouze v 17.00) dlouho očekávaný megafilm Jamese Camerona...

 

 

Stáhnout PDF