Kamelot přiveze na Vodní hrad svižný folk

V letošním roce u příležitosti vydání 20. alba s názvem „Mořská sůl“ se rozhodla skupina Kamelot udělat něco, o co se ještě v hudebním světě nikdo nepokusil. Tím „něco“ je zdolání rekordu. Skupina rozjela sto za sebou jdoucích koncertů , a tím se tak zapíše do České knihy rekordů. Jejich turné se jmenuje „O 106“.

Pro fanoušky této formace je však důležité, že 5. června bude kapela vystupovat v České Lípě na hradě Lipý, kde také pokřtí své nové album. Roman Horký k tomu podotýká: "Chtěli jsme albu dát nějakou vyšší přidanou hodnotu. Psal jsem ty písně tři roky, takže chci, aby se o nich dozvědělo co nejvíc lidí."

Legendární folková skupina Kamelot, která patří ke stálicím české hudební scény přiveze do České Lípy svižný vokální folk. „Bude to nesmírně náročné, ale zatím se na koncert těšíme,“ říká kapelník Roman Horký.  Turné „O 106“ začalo 2. března a skončí 14. června.

Skupina Kamelot má za dobu své existence stovky úspěšných vystoupení a koncertů, vítězství v mnoha hitparádách a nespočet ocenění v odborných i diváckých anketách. Kamelot je jedna z mála pravidelně koncertujících skupin v České a Slovenské republice a ve svém žánru právem patří k absolutní hudební špičce. Od svého vzniku vydala celkem 19 alb z nichž 9 z nich bylo oceněno cenou „Zlatá deska“, jedno album „platinová deska“ a jedno „multiplatinová deska“.

V současné době Kamelot vystupuje ve složení Roman Horký (kytara), Viktor Porkristl (kytara), Pavel Plch (bongo) a Jiří Meisner (baskytara). Více informací na www.kdcrystal.cz .

autorem článku je Milan Doležal

Stáhnout PDF