Jediné představení v Česku – v Jiráskově divadle v České Lípě : Marnotratné vandrování - Ballet Magnificat!

Jiráskovo divadlo Česká Lípa bylo jako jediné v České republice zařazeno do turné významné americké baletní společnosti ballet Magnificat Omega. S představením Prodigal´s Journey se představí 2. května v 19.30 hodin. Nenechte si ujít jeden z nejúspěšnějších tanečních titulů, který procestoval celé spojené státy a teď je v Evropě.

Ballet Magnificat! je profesionální křesťanský baletní soubor sídlící v hlavním městě amerického státu Mississippi. Soubor byl založen v roce 1986 pani Kathy Thibodeaux, stříbrnou medailistkou na Mezinárodní Baletní souteži (USA International Ballet Competition), soutěží olympijského stylu konající se každé čtyři roky v americkém Jacksonu.

Od skromných začátků, bez tanečníků, prostředků či zázemí, se Ballet Magnificat! rozrostl do dvou profesionálních souboru, které se v každé sezoně představí publiku téměř 90 000 lidi po celých Spojených státech amerických a světa.

Ballet Magnificat! je jediným profesionálním souborem na světe, který nemá žádné státní dotace ani stálé soukromé sponzory. Ve svých 25 letech existence se soubory představili ve 48 státech americké unie, Kanadě, Havajských ostrovech, Mexiku, Kosta Rice, Belize, Hondurasu, Puerto Riku, jihoamerické Kolumbii, opakovaně v Národním divadle v Singapuru, Izraeli, Holandsku, Německu, Polsku, Řecku, Makedonii, Belgii, a od roku 1999 šestkrát i v České republice.

Ballet Magnificat! pořádá měsíční Mezinárodní letní taneční seminář, na který se každoročně přihlásí kolem čtyř set studentu z celého světa. Soubory a jednotliví umělci Balletu Magnificat! se představili ve velkém množství televizních pořadu, rozhlasových vysílání, nesčetných novinových a časopisových vydáních, celovečerních filmech, ve vysíláních nadnárodních televizních společností – jak amerických, tak i kanadských a latinsko amerických, na konferencích, kde tančili před publikem až 25 000 lidí, na gala koncertech Mezinárodní baletní soutěže, v Kennedyho Centru ve Washingtonu D.C., v modelingech, a dalších.

Škola Balletu Magnificat! byla otevřena v roce 1989 a dnes se v ni věnuje baletnímu a tanečnímu umění necelých 380 studentu ve věkovém rozpětí od tři let do dospělosti. V profesionální divizi studuje čtyřicet studentu z USA, Kanady, Japonska, JAR, Austrálie, Nového Zélandu a dalších. Z těchto studentů se vybírají tanečníci do “apprentice” pozice a později do corps de ballet obou souboru.

Ballet Magnificat! se umělecky prezentuje svým vlastním repertoárem. Představeni souboru jsou umělecky vyspělá a obsahově zajímavá. Nejnovější balety jako “Marnotratne putovani” (Prodigal’s Journey) 2003, “Rut” (Ruth) 2006, “Misto Ukryti” (Hiding Place) 2007, “The Scarlet Cord” 2009, “Christmas Dream”2009, “Before His Throne” 2010 a další, jsou filmově zpracovaná a dostupná na DVD formátech na internetových stránkách www.balletmagnificat.com .

 

Stáhnout PDF