Dámy a pánové, přichází nejslavnější legenda

Na své další vystoupení před českolipským publikem - které je kapele mimořádně příznivě nakloněno - se připravuje košická Beatles revivalová skupina The Backwards. Ta se vrátí do České Lípy 21. srpna ze svého turné. Spojení dokonalého provedení hudby Beatles skupinou Backwards a prostoru vodního hradu v České Lípě vytvoří zajisté ojedinělou atmosferu.

The Backwards se intenzivně věnují interpretaci hudební tvorby nejlepší skupiny všech dob The Beatles. Svoje první koncertní vystoupení odehráli v září 1996. Backwards nelze zaměňovat s jakoukoli jinou revivalovou skupinou na světě. Přistupují totiž k hudbě Beatles s respektem, úctou a snahou nejenom o kopírování hudebních postupů svých slavných vzorů. Neméně důležité jsou pro ně také image, look, souhra a produkce, vedoucí k výsledku, který přesvědčí i nejkritičtějšího fanouška. Jejich přístup jde do detailu – k dosahování co nejvěrnějšího zvuku používají také originální hudební aparaturu a kvalitní nástroje.
O jejich bezprecedentním úspěchu svědčí stovky vyprodaných vystoupení i vítěství na newyorském Beatlefestu v letech 1998 a 2003, kdy v celosvětové konkurenci nechali daleko za sebou desítky dalších soutěžících.
Skupina několikrát vystoupila v Liverpoolu v slavném Cavern clubu, kolébce Beatles. Hráli také v rádiu BBC Merseyside, navštívili místa spojené s historií Beatles a potkali se s lidmi, kteří pamatují éru největší a nejslavnější legendy v dějinách světové popmusic.
Milan Doležal
 

Stáhnout PDF