Českolipská hudební CD z let 1990-2009

Nový cyklus na stránkách i-lipa si dává za úkol zmapovat hudební počiny v České Lípě, Novém Boru a blízkém okolí za posledních 20 let a vyzdvihnout nejzajímavější nahrávky na poli místní "pop" music.
A vy tomu můžete pomoci!

   

Milan Bárta ve svých článcích Českolipský underground, které vycházejí v Magazínu Lípa již přes rok, mapuje českolipskou hudební scénu od 60. let minulého století v rozhovorech s hudebně nejvlivnějšími individui v České Lípě a blízkém okolí. Reflexe hudebního podhoubí je postavená na vzpomínkách a fotkách, velmi poskrovnu na hudebních nahrávkách. Nic víc se nám do dnešních dní bohužel nedochovalo.
   

    Nový cyklus, který pro vás připravuje server i-lipa.cz ve spolupráci s o.s. Filozofický klub Progres, má však za cíl zmapovat hudební podhoubí doby nám blízké, vyhraněné pro hudebníky posledních 20-ti let. Pokud se vše vydaří, vznikne katalog kapel z České Lípy, Nového Boru a blízkého okolí s akcentem na jejich natočená alba, či demo nahrávky. Redakce vám posléze bude odhalovat "nejzásadnější" hudební počiny rok po roku s možností hudební degustace v podobě mp3. Zároveň tak bude mít kronikář, který se jistojistě za několik desítek let objeví, snadnější cestu k reflexi těchto let.
   

    Pokud jste příznivec českolipské hudby, majitel jakékoli "placky" z let 1990 - 2009, která chybí v našem katalogu, nebo jste hudebník, který se podílí, či podílel aktivně na kulturním rozkvětu na českolipsku, napište nám na e-mail: info@klubprogres.cz a my zařadíme kapelu s příslušným CD do našeho katalogu, který si můžete stáhnout pod článkem.
    Myslíme, že za to budeme rádi nejen my.
 

S pozdravem vaše redakce
 

Katalog CD ke stažení zde

Stáhnout PDF