Ballet Magnificat!

Česká Lípa zažije 17. května opravdu mimořádnou kulturní akci. Českolipské divadlo bylo totiž zařazeno do exkluzivního světového turné amerického souboru Ballet Magnificat Omega.
„Tak tohle tu ještě nebylo. Soubor k nám přijede z Jacksonu, hlavního města státu Mississippi, v USA. Tvoří jej profesionální tanečníci z různých koutů světa, kteří sdílí vizi šéfky souboru - Kathy Thibodeaux, stříbrné medailistky z mezinárodní baletní soutěže v roce 1982,“ říká Jarek Hylebrant, umělecký manažer Jiráskova divadla a doplňuje: „Zajímavostí je, že uměleckým šéfem a scénografem je Jiří Sebastian Voborsky, který je Čech a svou kariéru začínal v libereckém divadle F. X. Šaldy.“
Hiding Place - Místo ukrytí, to je název strhující taneční show, která ve zdejších končinách nemá obdoby co do obsazení a uměleckého zážitku.
"Děj je založený na skutečném příběhu paní Corrie Ten Boom, která ukryla pár svých židovských přátel za stěnou své ložnice, byla odhalena a převezena do koncentračního tábora. Místo ukrytí je příběhem naděje a odpuštění uprostřed neuvěřitelné bolesti a těžkého strádání,“ říká Jiří Sebastian Voborsky, umělecký ředitel Balletu Magnificat Omega.
Představení mělo světovou premiéru v Kalifornii v roce 2006 a od té doby byl uvedeno na turné po USA, Kanadě, Hondurasu (kde byl soubor za představení odměněn Ministerstvem Kultury), Belize, Holandsku a na podzim minulého roku úspěšným turné po šesti městech státu Izrael.
Další informace o Jiráskově divadle naleznete na www.kdcrystal.cz .

Za KD Crystal Tereza Badinová

Stáhnout PDF